Aluminijumske Žaluzine - grilje

Žaluzine - grilje imaju začajni uticaj zaštite od suca kao i zaštite od padavina tj kiše i snega. Poslednjih godina arhitektama sve češće daju ispiraciju da sa postavljanjem al. žaluzina u raznim bojama ili ispunama na zgradama - fasadama daju novu dimenziju i izgled od modernog, futuristuičkog pa do klasičnog dizajna.

U svojoj ponudi nudimo žaluzine od aluminijumskih profila koje se mogu biti klizne i krilne .

Žaluzine su se pokazale kao vrlo efikasan sistem za zaštitu od sunca, jer zaustavljaju toplotu sa spoljašnje strane stakla, a u isto vreme i omogućavaju regulaciju prolaska svetlosti, tako da je moguće i štititi se od sunca, a da prostorija nije zamračena, a isto tako je moguće i zamračiti prostoriju takođe štite od vremenskih neprilika, pružajući istovremeno osećaj sigurnosti i topline. Prednost spoljašnjih žaluzina je što potpunim zatvaranjem lamela omogućavaju i zaštitu od pogleda sa spoljne strane.

Žaluzine su izuzetnim dizajnom pogodne za ugradnju na sve staklene površine najeksluzivnijih objekta, poslovnih prostora,kućama i stanovima. U zatvorenom položaju, zbog međusobnog uklapanja lamela, žaluzina ima i izuzetnu zaštitnu ulogu.

Aluminijumske grilje mogu biti sa fiksnim ili pomičnim lamelama. Kod fiksnih, lamele su postavljene tako da su stalno u poluzatvorenom položaju i oko 60° nagnute tako da omogućavaju stalno strujanje vazduha kroz njih, medjutim nemaju mogućnost potpunog zamračenja prostorije. Pomične lamele se mogu zaokretati ručno, sa posebnim mehanizama- okovima za zaokretanje lamela.

Pored standardnih ispuna sa fiksnim ili pokretnim al. lamelicama , mogu se ubacivati i drugi materijal: drvo( u talpama ili letvicama ), staklo ( bojeno, emajlirano, štampano ...), HPL laminati ( Trespa, FunderMax, Parkleks.. ), kompozitni paneli tipa Alubond.., grantna keramika, zapravo skoro sve što se koristi u eksterijeru a da je u pločastom obliku.
Lamele, vođica i maska se mogu raditi u bilo kojoj boji RAL karte

 

Profil koje koristimo za izradu Grilja:

Alumil M9400 grilje

Proizvodi u upotrebi: