Garažna i Industrijska vrata

Segmetna garažna vrata

Ova vrata se smatraju najoptimalnijim rešenjem. Ona ne zauzimaju mesta ni ispred garaže ni unutar garaže. Ispuna vrata se sastoji od nekoliko horizontalnih palela (segmenata), međusobno povezani šarkama.

Krećući se po vođicama (sve vođice su pocinkovane), ispuna vrata prelazi iz vertikalnog (zatvoreno) položaja u horizontalnli (otvoreno) i pakuje se pod plafon. Segmenti vrata se ravno slažu ispod plafona, vertikalno preko otvora ili prateći krov i s time stvaraju više mesta ispred i unutar garaže.

Segmentna vrata se mogu postaviti na bilo koju vrstu otvora, pravougaoni, sa kosim ivicama, polukružni ili sa lukom. U svakom slučaju obezbeđeni su pouzdana termoizolacija, lakoća korišćenja I estetski izgled, pristupačna cena. 

Postoji mogućnost lake zamene panela , ukoliko dođe do oštećenja. Okov je urađen od visoko kvalitenog čelika i pocinkovan je. Torzione opruge su izrađene od specijalnog čelika i obezbeđuju dug vek vrata kao i nesmetano dugogodišnje korišćenje (25-30 000 otvaranja).

Postoji mogućnost I ugradnje malih pešačkih ‘’vrata u vratima’’, prozora, ventilacionoh rešetki...
Daljinski upravljači su višekanalni tako da ostavljaju mogućnost naknadne automatizacije drugih kapija i vrata, a ne iziskuje dodatne daljinske upravljače. Na mehanizmu za kačenje opruga postoji specijalna kočnica za blokadu vrata u slučaju pucanja opruga U slučaju nestanka struje vrata se lako i efikasno otvaraju ručno, deblokadom motora uz povlačenje ručke na motoru.U ponudi su više vrsta motora koji se odabiraju u zavisnosti od veličine panela i potreba korisnika(broja otvaranja, dimenzija vrata, broja korisnika I sl).
Optimalna termo-izolacija je postignuta pomoću sendvič panela, debljine 40mm, bočnih zaptivki, dvostruke zaptivke na dnu vrata.Postoji izbor preko 40 tipova panela različitih standardnih boja i modela.


Segmentna vrata u primeni:

Rolo garažna vrata

Rolo garažna vrata se koriste za zatvaranje velikih otvora i gde segmentna vrata nisu odgovarajuća. Najčešću upotrebu predstavljaju garažna vrata i vrata za zatvaranje komercijalnih prostora. Glavna prednost rolo vrata u odnosu na segmentna je to da su ograničenja za montažu manja.
Zbog činjenice da se cela vrata motaju u tubu i podižu na vrh, potrebna je veća greda ali manje prostora sa strane i u dubini garaže, što je neophodno za ugradnju

Aluminijumska termoizolovana vrata izrađena su od lamela širine 77 mm. Debljina profilisanog aluminijuma je 1 mm, a debljina lamele 23 mm. Sendvič ispuna poliuretanom obezbeđuje dobru termoizolaciju (koeficient prolaza toplote k = 2,36 W/m2K).

Roletna se vodi takozvanim Al vodilicama koje imaju ugrađene gume za dihtovanje. Sa donje strane zadnja lamela ima ugrađenu diht gumu celom širinom vrata, koje prijanja za vakuum površinu i sprečava prodor prašine i vazduha. Standardne boje su bela i siva a mogu se farbati u boju po želji.Maksimalna visina vrata može biti 4650mm. Maksimalna širina rolo vrata sa lamelama 77mm je 5300mm. Maksimalna površina koju vrata mogu zauzeti je 20 kvadratnih metara.
Pokretanje vrata se vrši putem cevastih (tubnih) motora, koji se mogu kontrolisati pomoć daljinskog upravljača a u slučaju nestanka struje ručno pomoću kurblePored daljinske komande postoji mogućnost ugradnje i taster prekidača.Dodatno, rolo vrata mogu biti opremljena: fotoćelijama, ''sigurnosnom ivicom'', senzorima, crvenim semaforom. Rolo vrata mogu biti opremljena providnim lamelama ili ventilacionim rešetkama.

Rolo vrata u primeni: