Komarnici

Komarnici su mrežice za zaštitu od nepoželjnih insekata može se jednostavno montirati na prozore, vrata i krovne prozore. Mrežica je napravljena od kvalitetnog materijala (fiberglass) i time se postiže otpornost na sve vremenske prilike. komarnici mogu biti izrađeni u različitim dimenzijama, sve u zavisnosti od veličine otvora za koje su namenjeni. Mrežica prolaze kroz vođice koje imaju specijalne četkice koje sprečavaju bilo kakvo oštećenje ili kidanje mrežice. Komarnici su ekonomična, trajna i ekološki najprihvatljivija zaštita od komaraca i ostalih insekata. S obzirom da je konstrukcija komarnika izrađena od obojenih aluminijumskih profila, otporna je na rđu i ne menja boju usled uticaja sunčeve svetlosti i UV zraka. Vrlo je jednostavne konstrukcije i izuzetno dugog veka trajanja i pristupačna cena. Bilo kakva naknadna spoljašnja zaštita je apsolutno nepotrebna kao što je slučaj kod komarnika izrađenih od drveta.

Komarnici se montiraju tako da ne narušavaju spoljašnji izgled prozora a na raspolaganju je i široki spektar boja. Komarnici mogu kao samostalni element po funkcionalnosti biti fiksni, krilni , klizni, rolo ili Plisse. Vrlo su jednostavni za montažu i demontažu, pa se po potrebi mogu izuzetno lako ukloniti. Odlična su rešenja za sve vrste stambenih, poslovnih i skladišnih objekata.

Fiksni komarnici su jednostavno, funkcionalno i sa cenom vrlo pristupačno rešenje svih problema koje možete imati sa insektima u vašim domovima, kancelarijama, vikendicama, hotelima, apartmanima, restoranima, kuhinjama, skladištima različitih namena i slično. Okvir komarnika izrađujemo od aluminijuma, mrežica je od staklenih vlakana (fiberglass), a montaža i demontraža komarnika je izuzetno jednostavna.

Rolo komarnici Rolo komarnici funkcionišu tako što se slično kao roletne namotavaju u svoju za to predviđenu kutiju.Mehanizam za povlačenje se sastoji od opruge koja omogućava ravnomerno povlačenje. Montiraju se sa spoljašnje strane stolarije što znači da ne prave promene u vašem enterijeru i nemate nikakvu obavezu održavanja.Može biti vertilno i horizontalno ( na vratima ) povlačenje.

Plisse komarnici posebno su napravljeni za balkonska vrata (horizontalno kretanje).Rad komarnika "Plisse" se ne zasniva na povratnom mehanizmu, tako da ga deca, starije osobe kao i lica sa posebnim potrebama mogu lako otvarati i zatvarati.Nema povratnih federa, a mehanizam za vuču bez donje vođice obezbeđuje lako čišćenje poda.Mogu biti sa jednim krilom, dva krila sa zatvaranjem u sredini, dva krila koja idu jedno za drugim ili više krila koja pokrivaju širinu do 6 metara. Pomoću posebnih spojnica lako se skida, čime se olakšava proces odlaganja i postavljanja. Mreža je plisirana i ojačana nitima od kevlara čime je zaštićena od vetra i svakodnevnog habanja.

Klizni komarnici sastoji se od aluminijumskog rama ( krila ) u koji se ubacuje mrežica kao kod fiksnog komarnika. Krilo se ubacuje u šine - vidjice i kliza u željenu stranu. Prednost ovog sistema komarnika je to što je jednostanvna zamena mrežice priliko oštećenja kao i efektan izgled koji se uklapa u aluminijumsku stolariju.