Alubond fasade

ALUBOND - ALUCOBOND daje arhitektama neograničene mogućnosti i kreaciju. Izrada panela po meri, veliki izbor boja, idealno ravna površina, velike dimenzije tabli, laka montaža i visok kvalitet boje uz izuzetne estetske karakteristike i pristupačna cena , razlozi su dominacija kompozitnih panela u izradi samoventilirajućih fasada. Mogucnost krojenja i lakog vezivanja ovog materijala omogucava koriscenje alubonda za oblaganje stubova, zidova i svega onoga sto zamislite.

ALUBOND - ALUCOBONDse proizvodi od dva aluminijumska lima debljine 0.5 mm koji se specijalnim postupkom odre-đenim polietilenskim masama spajaju u ploče debljine 3, 4, 6 i 8 mm.. Završna obrada aluminijuma može biti jednostrana i obostrana i to plastificirana ili eloksirana (za eksterijer), može da imitira mermer, drvo i sl. (za enterijer). Specifičnost proizvodnje i materijala koji se koristi za izradu alubonda omogućavaju oblaga-nje ravnih, iskrivljenih, zaobljenih, horizontalnih, vertikalnih i drugih površina alubond-om. Alubond fasadne obloge spadaju u grupu takozvanih. KASETNIH FASADA

ALUBOND - ALUCOBOND zadovoljava protiv-požarne uslove klase B2 po DIN-u 4102, ima termičku dilataciju od 2,70 mm pri temperaturnoj razlici od 100o C a 1mm/m za temperaturnu razliku od 50°C., značajno redukuje nivo šuma (23 do 25 dB), pa se može preporučiti za zone gradnje izložene saobraćajnoj i industrijskoj buci, ali i za oblaganje mašina i delova industrijskih postrojenja. Kao najvažnija prednost alubond panela je izuzetno jednostavna i laka obrada panela. Fabrički paneli se mogu krojiti, savijati i povezivati u kasete različitih dimenzija i oblika kako bi se prilagodili zahtevima objekta. U odnosu na pločaste materijale koji su do sada imali dominantnu primenu alubond je 1,6 puta lakši od aluminijuma i čak 3,4 puta lakši od čelika. Fasadi od alubonda nije potrebno posebno održavanje, izuzetno je otporna na atmosferske uticaje.Alubons spada u vodootporne materiajle , a otporan je i na udarce, dobro apsorbuje i vibracije .

 

Preuzmite Flayer sa kontaktima:

Proizvodi u upotrebi: