Prozori, vrata, aluminijum drvo - hrast sa termo prekidom

Aluminijum drvo stolarija je jedan od naših osnovnih proizvoda . Ovu vrstu luksuzne fasadne stolarije firma TiM je uvrstila u svoju ponudu medju prvim firmama u zemlji i regionu i iza sebe ima ugradjenih nekliko hiljada kvadrata . To je ekskluzivni, visokokvalitetni profil u kombinaciji modernih kvalitetnih materijala aluminijum - drvo

Kompletan proizvod Aluminujum – Drvo realizujemo u sopstvenoj proizvodnji , posedujemo stolarki pogon tj. mašine za obradu drveta i lakirnicu gde dovodimo do finlizacije proivoda.Takođe specifični smo jer spajanje drveta u ovom sistemu vršimo pod uglom od 90 stepeni čime ste postiže bolja čvrstoća nastavka kao i lepši finalni izgled.

U pitanju je profil koji je sa unutrašnje strane drven, a sa spoljašnje od aluminijuma sa termoprekidom, tako da ima poboljšane termičke karakteristike. Dakle, spolja stolarija je od moćnog aluminijumskog profila koji je vodootporan i jednostavan za održavanje - potrebno je samo da ga očistite vlažnom krpom. Sa unutrašnje strane vaša stolarija je od drveta koji daje osećaj luksuznog komfora i harizme drveta.

Prozori koji kombinuju aluminijum i drvo spajaju sve najbolje karakteristike oba materijala. Drveta kao toplog i plemenitog materijalaza enterijer i aluminijuma ka materijala idealnog za zaštitu od spoljnih uticaja.

Drvo je veoma plemenit materijal i pokazalo se kao odličan izbor za prozorske okvire. Medjutim ono nije trajno kao drugi materijali.Proces propadanja dveta počinje njegovim izlaganjem sunčevim zracima koji utiču na pucanje i širenje pora u materijalu, u sledećoj fazi ovako već načeto drvoje izloženo uticaju vode i vlage iz vazduha kao i niskim temperaturama koji zamrzava drvene površine i dodatno utiče na oštećenje koje se godinama akomulira. Ova oštećenja se uklanjaju upravo postojanjem aluminijumskog rama. Aluminijum štiti drvood atmosverskih uslova i uticaja tako da drvo ostaje netaknuto.
Veza izmedju drvenog i aluminijumskog dela uspostavljena je preko spjnica napravljenih od PVC-a , spojnice ne prenose uticaj jednog elementa na drugi

Aluminijum / drvo kao eksluzivni profil koristi se za prozore i vrata u stambenim objektima. Pogodan je za balkonska vrata i sve vrste prozora. Ne bez razloga, jer ovaj luksuzni profil pruža najbolje karakteristike aluminijuma i drveta - sigurnost, čvrstinu, ali i prirodnu teksturu. Toplina drveta iznutra daje prijatan boravak u domu, dok aluminijum sa spoljnje strane omogućava lako održavanje i odličnu izolaciju.Cena ove fasadne stolarije je 40%-50% veća u odnosu na klasičnu aluminijumsku stolaiju sa termo prekidom.

Profil drvo može se naći u širokom spektru nijanse bajca boje drveta, dok aluminijum na koji se boja nanosi plastifikacija može se odabrati po nijansama iz RAL karte ili standarna natur aluminijum eloksaža.Drvene profilie izradjujemo od najkvalitetnijeg prvoklasnog Slavonsko hrasta. Nakon bajcovanja drveta ( ukoliko se radi ) vršimo lakiranje u dva završna sloja poliuretanskim lakovima renomiranih italijanskih proizvodjača.

Profili od kojih vršimo izradu:

Alumil S77 ALUWOOD

SMARTIA S77 ALUWOOD je vrhunski okretno-nagibni sistem koji spaja robusnost i performanse aluminijuma sa estetskom lepotom drveta. Zahvaljujući ovoj neodoljivoj kombinaciji, SMARTIA S77 ALUWOOD je odličan izbor za zahtevne arhitektonske projekte

Pogodnosti :

 • Značajna ušteda energije zahvaljujući visokoj toplotnoj izolaciji sistema.
 • Visok nivo zaštite u pogledu pritiska vazduha, vode i vetra.
 • Izuzetan estetski efekat jer se toplina prirodnog drveta kombinuje sa elegantnim izgledom aluminijuma.
 • Povećana sigurnost zahvaljujući naprednom perimetrijskom mehanizmu za zaključavanje.
 • Širok spektar rešenja i tipologija.
 • Jeftino održavanje.
 • Lak pristup omogućen rešenjem niskog praga.
 • Povećana vrednost imovine zbog ugradnje vrhunskog sistema šarki.

Tehničke karakteristike ALUMIL S77 ALUWOOD

. SPOLJASNJA VIDLJIVA SIRINA 120mm
. DEBLJINA PROFILA 78 mm
.SIRINA OKVIRA 103 mm
.MAKSIMALNA TEZINA RAMA 130 kg
. MAKSIMALNA TEZINA STAKLA 32 up to 44 mm
. DEBLJINA OKVIRA 73 mm
SIRINA PROFILA 81 mm

Opšte ALUMIL S77 ALUWOOD

TIPOVI PROZORA Okretno/nagibni
TERMICKA IZOLACIJA Da
SPOLJASNJI OBLICI Ravno
VRSTA TERMICKE IZOLACIJE Poliamid 40 mm širine, PE izolaciona pena

Preuzmite tehničke karakeristike u PDF-u

Feal Termo 200 DA

Sistem TERMO 200 DA je namijenjen za izradu podizno kliznih vrata sa integriranim fiksnim dijelom. TERMO 200 DA je sistem profila s prekinutim termičkim mostom i drvenom oblogom s unutarnje strane otvora. Osnovna ugradbena dubina rama iznosi 200 mm. Prekid termičkog mosta se postiže poliamidnim trakama od 27 mm i 30 mm za ram te 18.6 mm i 30 mm za krilo. Radi dodatnog poboljšanja termičkih karakteristika profila, u komore profila se ugrađuju profilirani štapići od XPS -a (ekstrudirani polistiren – ʎ=0.035 W/m2K) i takvi profili dobivaju u nazivu slovo F. Brtvljenje je izvedeno EPDM brtvama. Vrata izrađena u kombinaciji drvo/aluminij objedinjuju najbolje karakteristike oba materijala. Osnovu ovih vrata čini aluminij, a drvo daje interijeru posebnu toplinu. Unutarnja drvena obloga vrata se po želji može zamijeniti bez skidanja vrata zahvaljujući posebno dizajniranoj PVC kopči i utoru. Kombinacija aluminij/drvo je našla veliku primjenu u modernoj arhitekturi. Veliki izbor vrsta i boja drveta koje se mogu koristiti prilikom izrade omogućuju suvremenim građevinama privlačan izgled. Postoji mogućnost izvedbe skrivenog odvoda vode iz rama.

Tehničke karakteristike sistema:

 • dubina rama: 200 mm
 • dubina krila: 92 mm
 • težina krila: 330 kg
 • dubina ispune: 46 mm
 • poliamidne trake: 27 i 30 mm (za ram); 18.6 i 30 mm (za krilo)
 • zrakopropusnost: EN 12207 (klasa 4)
 • vodonepropusnost: EN 12208 (klasa 9A)
 • otpornost na udar vjetra: EN 12210 (klasa C4 /B4)
 • zaštita od buke: DIN 4109
 • protuprovalnost: EN 1627
 • proračun Uw koeficijenta: DIN EN ISO 10077-2 (≥1,1 Wm²/K)
 • osnovni material: EN AW-6060
 • materijal poliamidne trake: PA66 GF25
 • materijal brtvljenja: EPDM
 • površinska obrada: DIN 17611
 • kontrola kvalitete: DIN EN ISO 9001

 

Preuzmite Flayer sa kontaktima:

Izgled proizvoda :