Ograde

Proizvodni program

Staklene ograde

Staklene ograde danas su gotovo neizostavni deo savremenog objekta. Njihova primena počela je u eksterijeru, ali danas se vrlo često koristi i u enterijeru. Većinom se takve spoljašnje staklene površine izrađuju u kombinaciji sa aluminijumom od kojeg se izrađuju stupići i rukohvat koji čine nosivu konstrukciju ograde. U posljednje vrijeme se zbog vizaulnog efekta "čistoće" prostora sve više izrađuju samostojeće (strukturalne ) staklene ograde koje se fiksiraju u podnu konstrukciju .

Strukturalne staklene ograde moraju zadovoljavati sigurnosne kriterijume zavisno od tipa objekta na koji se ugrađuju. Minimalnu sigurnost pruža laminirano staklo, dva stakla sa ljepljenom folijom u sredini, pri oštećenju staklo se ne može raspasti, a sve češća je upotreba kaljenog stakla, minimalne debljine 16mm, a maksimalne 20mm.Na taj način dobili smo vrhunsku kvalitetu uz ogromnu sigurnost uz pristupačnu cenu.

 

Neki od progila koje koristimo:

ALUMIL M8000

M8000 je sistem za stepenišne i balkonske ograde, namenjen za unutrašnju i spoljnu primenu. Karakteriše ga elegantan i moderan dizajn po italijanskom uzoru. Zahvaljujući vrhunskom kvalitetu materijala, sistem je idealan za čvrste konstrukcije otporne na ekstremne vremenske uslove. Jos jedna u nizu prednosti sistema je da su zavrtnji i konstruktivni spojevi skriveni, sa tim da je rukohvat posebno projektovan da ne dozvoli zadržavanje površinske vode. U ponudi su različiti materijali, dizajnerska rešenja i boje panelne ispune (aluminijum, staklo, nerdjajući čelik i dr.).

Tehničke karakteristike:

  • vrste postavljanja: vertikalni profil, staklo, panelna ispuna
  • sloj anodizacije: 20 mikrona
  • zastakljivanje: 10 mm

ALUMIL M8200

M8200 je sistem za potpuno staklene ograde. Sastoji se od različitih profila koji imaju ulogu nosača laminiranog sigurnosnog stakla na podu, u podu i bočno na balkonima. Aluminijumski poklopci baznih profila mogu biti eloksirani sa efektom Inox čelika, ogledala ili u raznim nijansama boja. Različiti profili mogu da se koriste u funkciji rukohvata na vrhu ili bočno na staklu.

Tehničke karakteristike:

  • vrste postavljanja: montaža na ili bočno na podlogu
  • sloj anodizacije: 5 - 25 mikrona
  • zastakljivanje: troslojno sigurnosno staklo debljine 17,52 - 21,52 mm
Staklene ograde u primeni: